Skuggmyra-deckare

Döden i Skuggmyra av Elsie Petrén utkom 13 mars 2017 på ZEK Bokförlag!

Ny bok ute 13 mars 2016!

Omslagsbild: Otis Huss Lindström

Döden i Skyggmyra vann deckarpriset Spårhunden 2017. Motiveringen var: ”Ett härligt spännande äventyr med skickliga, men aldrig påträngande, stråk av god pedagogik där författaren tar sina unga läsare på stort och skönt allvar”

Här finns en PDF-fil med läshandledning till Döden i Skuggmyra:
Läshandledning till Döden i Skuggmyra av Elsie Petrén

Se Boktrailer på Youtube

Döden i Skuggmyra: Under en av sommarens hetaste dagar gör Tim, Selma och Marvin en skrämmande upptäckt. Medan de vuxna tror att det finns naturliga förklaringar anar barnen att något inte stämmer. I jakten på sanningen hittar de fler konstiga och mystiska samband. Nyfikenheten leder dem in i livsfara. De måste snabbt räkna ut hur alla ledtrådar hänger ihop innan det är för sent!

Ur Bibliotekstjänsts recension av Döden i Skuggmyra, BTJ-häfte nr 8, 2017:
”… De två pojkarna och flickan i berättelsen beskrivs och agerar härligt fritt från traditionella normer. Författaren Elsie Petréns välskrivna språkliga jargong kopplas initierat och äkta till barns språk. Mellanåldersläsarna har snart den efterlängtade uppföljaren i sin hand och de kommer inte att bli besvikna!Helhetsbetyg: 4 av 5.Marie-Helene Klementsson.

Läs Belinda Grahams recension i Tidningen Kulturvinden om alla tre böckerna i Skuggmyra-serien

brottsplats-kollo
Brottsplats Kollo, B. Wahlströms Bokförlag 2016. Omslag Cecilia Denneker Engström. Brottsplats Kollo var nominerad till Barnens Romanpris i Karlstad 2016.

skuggmyra-1
Mysteriet i Skuggmyra, B. Wahlströms Bokförlag 2015. Omslag Cecilia Denneker Engström.

Fler böcker av Elsie Petrén finns här